afsluitende training Yochanan Afek op 7 juni

toreneindspel

ruilen of niet?

Ook dit seizoen geeft Internationaal Meester Yochanan Afek een serie workshops in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht. Tijdens de inhaaltraining op vrijdag 3 mei kwam een serie partijfragmenten van grootmeesters aan bod rond het thema stukkenruil. We zijn hierover nog niet uitgesproken c.q. -geanalyseerd. Daarom houden we een vijfde en afsluitende sessie op 7 juni. Ook meedoen? Meld je aan door een mailtje te sturen naar afekchessutrecht@gmail.com

 

Trainingsdata:

1. vrijdag 9 november 2018
2. vrijdag 30 november 2018
3. vrijdag 15 februari 2019
4. vrijdag 3 mei 2019
5. vrijdag 7 juni 2019

Meer informatie:

  • Maximumaantal deelnemers: 15
  • De workshops beginnen om 19:45 uur en zijn rond 22:30 uur afgelopen.
  • Eerste kopje koffie of thee wordt aangeboden door SV Moira-Domtoren.
  • De kosten voor het ‘totale pakket’ van 5 trainingen zijn 75 euro (t/m 20 jaar: 50 euro). Je kunt ook deelnemen aan een losse workshop. De kosten daarvoor zijn 20 euro.
  • Thema’s: eindspelen, tactiek en analyse van grootmeesterpartijen
  • Rode draad 2018-2019: slaan, laten slaan of ruil uit de weg gaan?!?
  • Analyse van partijen één van de deelnemers met presentatie door de speler zelf

We zien jullie aanmeldingen (via afekchessutrecht@gmail.com) graag tegemoet!

Tjerk Hacquebord

 

20180406_215049Jeroen Bollaart schreef: “Ik vind de workshops van Yochanan stimulerend door de mix van instructie en anekdote. Aan de hand van partijen die worden ingestuurd door de deelnemers, kan Yochanan algemene principes duidelijk maken. Tegelijkertijd kan hij met veel enthousiasme vertellen over de toernooien, grootmeesters en eindspelcomponisten uit heden en verleden. Hij is van mening dat je je als schaker niet alleen moet bezighouden met techniek en tactiek maar dat je ook je kennis van de schaakcultuur moet vergroten. Los hiervan vind ik het leuk om schaaktraining te krijgen in een groep. Je leert ook van de andere deelnemers en de sfeer is altijd goed.”