Mooie resultaten op 3e speeldag KNSB

Partijfragment van Daan Schönberger (w) vs. Klaas Hagendijk uit de KNSB-wedstrijd van Moira-Domtoren 1 tegen Zutphen 1. Na 58. … e4 59. Dg5+ volgde 59. … Kd4. Begrijpelijk, maar een serie schaakjes brengt de zwarte stelling nu uit evenwicht: 60. Dd2+ Td3 61. Db2+ Kd5 62. Db7+ Kd4 63. Dg7+ …

Op de 3e speeldag opnieuw prachtige resultaten voor onze KNSB-teams. Het 3e team (deels bestaand uit de jeugdtalenten van Moira-Domtoren) boekte in Bunschoten een monsterzege op En Passant 3: 7-1! Later meer over deze wedstrijd. Het 1e team zette koers naar Zutphen, waar we gastvrij werden ontvangen in buurtcentrum De Uitwijk waar die middag ook een repaircafé was en (op bestelling) o.a. heerlijke broodjes hamburger geserveerd werden. Onze sympathieke tegenstanders zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 4e klasse en hebben het dit seizoen dus wat zwaarder.

… en opgegeven, want na Kd5 volgt nog één keer schaak op f7 of g8 en het paard valt.

Dat was deze middag niet te merken aan hun strijdlust, want het gevecht om de punten was lang en taai. Daan was nog als laatste bezig. Hoewel hij materieel groot voordeel had, was het puzzelen om tot winst te komen. Het einde van de zwarte vesting werd ingeluid door de zet 58 … e4, waarna Daan zoals hij het zelf samenvatte met “een rondje van de zaak” het paard veroverde (zie de diagrammetjes). Eindresultaat: 6,5-1,5. Het 2e team boekte ook een mooie zege: 5,5-2,5 tegen Espion uit Amsterdam-Zuid. En is daarmee nu al Herbstmeister (want vrij op 17 december wegens een teruggetrokken team). De goede vorm van de teamspelers heeft zich vertaald in een score van 6 uit 6, het gat met nummer 2 is 2 matchpunten plus een half bordpunt.