Karel de Parkiet: het nieuwe orakel

Orakel Karel de Parkiet streek resoluut neer op een van Ewouds prijsbekers.

Op de tweede speeldag van de KNSB-competitie kwam alleen het tweede team in actie. Het speelde zijn eerste wedstrijd sinds anderhalf jaar, thuis tegen En Passant 3, onder aanvoering van npc Rijn de Jonge. Het werd een mooie wedstrijd. Ewoud kwam als eerste melden dat hij een stuk ging veroveren en verzilverde spoedig daarna het punt. Het was allemaal al voorspeld door Ewouds grasparkiet Karel, die de avond vóór de wedstrijd resoluut neerstreek op een van zijn prijsbekers (gewonnen bij het Vierkampentoernooi). Daarmee lijkt Moira-Domtoren zijn eigen orakel te hebben, in de traditie die werd gestart door Paul de Octopus, de inktvis die furore maakte als uitslagvoorspeller tijdens het EK in 2010.

De einduitslag: 4-4. Tijl maakte een klein foutje in het eindspel, Jan raakte verzeild in een complexe stelling met uiteindelijk ondekbaar mat. Beslissend materieel voordeel van Rico en mooie combinaties van Ernest en Max brachten het thuisteam op 4. Daar bleef het bij, want rond de tijdcontrole wisten de tegenstanders van Bram en Roland toe te slaan. Zat de parkiet er dan toch naast? Wie weet, maar laten we nog even afwachten wie de beker in poule 5C krijgt aan het einde van de rit.

Rond het KNSB-weekend wordt ook de tweede ronde in de SOS-competitie verspeeld: het tweede speelde in en tegen Leusden gelijk, het vierde neemt het de komende week op tegen OZU 3, het derde sluit af met een thuiswedstrijd tegen BSG 2. En het eerste dan? Dat zit in beide competities in een poule met 9 teams en heeft deze ronde een bye!