Herstart externe competitie

De A27 zag een indrukwekkend aantal auto’s langskomen op weg naar Nieuwaal …

Nu er opnieuw sportwedstrijden mogen worden georganiseerd, is de KNSB-competitie weer van start gegaan. Op zaterdag 5 februari speelde het eerste team uit tegen Almere 2, het tweede reisde af naar Woerden. Met mooie overwinningen: 1½-6½ voor het eerste, 3½-4½ voor het tweede dat daarmee van die hatelijke (en onnodige) laatste plaats af!

Ook de SOS-competitie is hervat, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd. Na slechts één dag rust (dan hebben de sterspelers van Oranje het toch beter voor elkaar) zetten de spelers van het eerste op maandag 7 februari koers naar Nieuwaal om het op te nemen tegen ZZC (eerder spelend in Zaltbommel en Zuilichem). In het plaatselijke (schaak)café wonnen de gasten met de allerkleinste marge. Vrijdag 11 februari kreeg het 2e het sterke Zeist 1 op bezoek en ging kopje onder met 2½-5½. Jammer, maar geen schande, want Zeist heeft een sterk team. Gelukkig werd de eer gered door de voorzitter, die de allerlaatste partij van de avond in zijn voordeel besliste. Het 3e speelde op dinsdag 15 februari een uitwedstrijd tegen Rivierenland in Tricht. De koploper in klasse 2E moest er hard voor werken: het stond lange tijd 2-2 en Roman stond beter, maar ging hij ook winnen? Toen Roman uiteindelijk het punt binnenhaalde kon eerstebordspeler Gavin besluiten met remise en de eindstand bepalen op 2½-3½.

Ook het 4e stond klaar om in actie te komen, maar door te veel ziektegevallen moest de tegenstander helaas alsnog verstek laten gaan. Deze wedstrijd en andere wedstrijden die in december en januari niet konden worden gespeeld, zullen in de loop van het resterende seizoen worden ingehaald.