Goede opleiding, sterke jeugd

 

Batumi-Chess-Game-1212x905

Schaken in Batumi, Georgië. Bron: http://wanderfull.us/

Zoals we al zagen neemt een ex-clubgenoot momenteel deel aan het WK Jeugd. Maar we hoeven het niet alleen van voormalige leden te hebben, want binnenkort reizen twee leden van onze vereniging af naar Batumi, Georgië, voor het EK Jeugd. Joris en Casper hebben zich gekwalificeerd in respectievelijk het NK C en het NK D. Het toernooi begint op 18 oktober en duurt tot en met 29 oktober. De website van het toernooi is http://e2e4.ge.

Maar voordat het zover is, vindt in het weekend van 11-12 oktober eerst nog de jeugdinterland België-Nederland plaats. Twintig Nederlandse jeugdspelers, verdeeld over vier leeftijdsklassen (U16, U14, U12 en U10), spelen vijf partijen in twee dagen tegen hun Belgische leeftijdgenoten. Ook daarbij zijn twee leden van Moira-Domtoren: Lena en Jochem verdedigen ons land in het prachtige Museum aan de Stroom in Antwerpen. Meer informatie komt hier.

Ook in de media blijft dat allemaal niet onopgemerkt, getuige bijvoorbeeld dit stuk. In dit verhaal wordt de jeugdopleiding van onze club geprezen. Terecht, want niet alleen is onze jeugdafdeling groot en gezellig, er komen ook geregeld talenten uit voort en onze jeugdteams doen het uitstekend. Dat is voor een belangrijk deel de verdienste van de mensen die zich daarvoor wekelijks inzetten, soms al vele jaren. Dat mag ook wel eens gezegd worden.