De Boomgaard wint Schoolschaak 2018

schoolschaken2018

Foto’s met dank aan de fotografen van Magnus Leidsche Rijn

Op zondag 21 januari organiseerden SV Magnus Leidsche Rijn, Moira-Domtoren en Oud-Zuylen Utrecht het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap voor basisscholen in Utrecht. Een belangrijke datum op de kalender voor het Utrechtse jeugdschaak, want de ervaring leert dat het schoolschaken vaak een opstapje is naar clubschaak. Op zo’n middag ontdek je namelijk hoe leuk en spannend schaken kan zijn. Opeens begrijp je het spel veel beter en wil je een kijkje nemen bij een echte schaakclub. Zo begint het, menig schaker kan erover meepraten.

SONY DSCVoor dit evenement – opnieuw gehouden in het Leidsche Rijn College – hadden zich 72 teams ingeschreven. Dat waren er een tiental minder dan vorig jaar, maar toch nog altijd zo’n 300 kinderen (coaches nog niet eens meegerekend), dus de organisatie had besloten om alle groepen in lokalen te laten spelen, zodat de aula gebruikt kon worden als kantine en hang-out voor wachtende ouders.

schoolschaak2018_OBS Tuindorp

Nette 2e plaats voor OBS Tuindorp

De top 5: De Boomgaard (de kampioen), OBS Tuindorp (met Moira-Domtorenspelers Hugo Kronemeijer, Jouke van der Lek, Koen Agterberg), De Achtbaan, De Spits (Brend Groothuis, Ralf Sterk) en De Koekoek (Brent Kroon, Stef Keesmaat, Ansem Kuijpers). Deze teams gaan door naar het regionale kampioenschap. Klik hier voor uitslagen en eindstand van de A-groep en hier voor de B-groepen.