Daan Schönberger verovert laatste nog ontbrekende Moira-scalp

Invitatiegroep

Marcel, Dirk, Daan, Marc (van l naar r)

Het 54e Vierkampentoernooi van Moira-Domtoren heeft een nieuwe kampioen: Daan Schönberger versloeg in de derde en laatste ronde medekoploper Marcel Schröer in een mooi en boeiend ge­vecht en haalde de vis op de kant. Bekijk hier alle uitslagen van het toernooi en de eindstand.IMG_0373

 

Daan heeft nu alle te behalen Moira-Domtoren-kampioen-schappen behaald: jeugd­kampioen, rapidkampioen, tweemaal clubkampioen, nu ook nog het traditionele vier­kampen­toer­nooi, wat Moira-Domtoren als een van de weinige schaakclubs nog steeds op de agenda heeft staan. Een mooie formule om in drie ronden in 8 dagen een heuse competitie te spelen. In de invitatiegroep werd Marc Schwartz tweede, Marcel Schröer derde en Dirk Floor vierde.

Grote zaal 1

Ze zitten er nog fris bij: de eerste zetten zijn gezet

De volgende schakers werden groepswinnaar met drie punten dus met het volle pond: Rode Loper Seth van der Vegt (groep A), Sissiaan Joris Leertouwer (groep B), Keresiaan Roel de Lange (Groep F), Doorn-Driebergen-speler Peter Rijsdijk (Groep K) en Moira-Domtoriaan Ricardo Heins (Groep L). Andere groeps­winnaars waren: Moiria-Domtorenspeler Bart-Jan Andriessen (Groep C), Oud Zuylenaar Alwin van Ee (Groep D), Woerdense Pia Sprong (Groep E), Moiriaan Michiel van der Linden (Groep G), Bert-Jan Melchers van SC Purmerend (Groep H) en huisschaker Hans Walther (Groep M).

Groep g-m 2

Ook hier is de concentratie op het mooie spel niet minder

De jeugd, waarvan Moira-Domtoren zo rijk is voorzien, speelde haar eigen Vierkampentoernooi. Terwijl de jongste jeugd schaakles kreeg en even enthousiast een paar potjes speelde, werd door een 20-tal jeugdschakers de tweede en derde ronde gespeeld. De uitslagen en eindstand zijn ook bij de jeugd al bekend. De prijsuitreiking vindt vrijdag 14 oktober plaats aan het eind van de jeugdschaakavond.

 

2e speelavond

grote zaal 4

Spelers in de hoogste groepen

Na een eerste ronde in een vierkamp is nog niets verloren al heb je verloren. Maar na een tweede ronde komt er toch echt tekening in de strijd. Zo ook dinsdagavond 4 oktober. Er is zoals gebruikelijk in schaakwedstrijden gewonnen, verloren en gelijkgespeeld, maar wat daaraan vooraf ging bracht emoties, ontlokte hoera’s en ach en wee, maar dan wel beheerst en ingehouden, want schakers houden van rust rond de borden. Uitslagen van de tweede ronde en tussenstanden op deze website.

Invitatiegroep 1

De Invitatiegroep

In de invitatiegroep speelde Marcel Schröer remise, maar Daan Schönberger won en samen voeren ze met 1½ punt deze groep aan. Vrijdag strijden zij in een onderlinge wedstrijd om de eindover­win­ning. In groep A t/m C hebben de volgende spelers de volle winst na twee ronden: Seth van der Vegt, Joris Leer­touwer en Gert-Jan Fröberg. Oud-Moiriaan Bert Lardenoye haalde hetzelfde kunststukje uit in groep E. In groep D leidt Moira-Domtorenlid Paul van Leeuwenkamp met 1½ punt na een overwinning in een spannend gevecht met clubgenoot Kasim Wandy.

Groep g - m 3

de groepen G-M

In de kleine zaal werd in de groepen G t/m M niet minder heftig gestreden. In de vijf groepen gaan er vier aan de leiding met de volle twee punten: Geurt van de Wal, Bert-Jan Melchers, Peter Rijsdijk en huisschaker Hans Walther. In groep L moet nog een wedstrijd nagespeeld worden.

Jeugdvierkampen.30.09.16.3

Jeugdvierkampen in de eerste ronde

Vrijdag 7 oktober is de finale. Er wordt gespeeld om twee prijzen per groep, en in de Invitatiegroep daarnaast ook nog om de wisselbeker. Om 23 uur is de prijsuitreiking en de bar is de hele avond open, voor spelers en toeschouwers. Er is nog niets beslist, gelukkig. In de Jeugdvierkamp wordt ronde 2 en 3 gespeeld.

 

1e speelavond

Vierkampen.30.09.16.3Het deelnemersveld van het 54e Vierkampentoernooi van Moira-Domtoren is wederom een gezellige mix van huisschakers, soms-schakers en doorgewinterde clubschakers. Lees hier de uitslagen en hier de stand na ronde 1 en 2. Aanstaande vrijdag laatste ronde en prijsuitreiking!

Vierkampen.30.09.16.1Alleen in groep D is de stand nog volledig in evenwicht, na twee remises. Het scheelde echter niet veel of OZU-schaker Alwin van Ee had Kasim Wandy in een matnet gevangen. Minder fortuinlijk verging het Alwins clubgenoot Dirk Floor in de invitatiegroep. Door een auditief misverstand bleef een vredesvoorstel van tegenstander Marcel Schröer onopgemerkt, dus zette Dirk (ongetwijfeld met de gedachte op weg te zijn naar dezelfde vredestafel) de schermutselingen nog even voort, maar stortte zich jammerlijk in het zwaard na een foutje. Nou ja, nog twee kansen om het goed te maken. Tegenstanders zijn gewaarschuwd!

  • Speelzaal: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, Utrecht tel. 030-2521244
  • Telefoonnummer tijdens toernooi: 06-45041878
  • Contact: wedstr@moira-domtoren.nl
  • Speeldata: vrijdag 30 september, dinsdag 4 oktober en vrijdag 7 oktober 2016
  • Aanvang: 19.30 uur op elke speelavond (gaarne uiterlijk 19.15 aanwezig)
  • Speeltempo: 1 uur 50 min. + 10 sec. per zet
  • Kosten: 8 €
  • Prijzen: 2 prijzen per groep (zeskamp: 3 prijzen)