Clubgenoten actief bij Tata

Na 34. Ph5+ speelde zwart 34. … Kg6. Zie jij met welke zet wit zijn beslissende aanval nu inleidt? (Anish Giri – Richard Rapport). Check hier de oplossing.

Tata Steel Chess is een van de jaarlijkse hoogtepunten op de Nederlandse schaakkalender. Het veel bewierookte toernooi (gespeeld in Wijk aan Zee met uitzicht op de Hoogovens) wordt wel aangeduid als het Wimbledon van het schaken, dat lees je overal. En volgens het introfilmpje van Tata Steel Live was the most beautiful time of the year nog niet voorbij, waarmee de donkere maand januari de kerstdagen opeens naar de kroon steekt.
Een aantal clubgenoten gingen een dagje kijken of deden mee aan de weekend- of weekvierkamp of zelfs de tienkamp. Roman Attinger boekte een topprestatie met 7½ uit 9, goed voor de tweede plek in zijn groep. Andere deelnemers waren Erwin, Henk, Kasim, Max en Harry. Extra leuk dit jaar was dat de Nederlandse GM Anish Giri eindelijk het toernooi op zijn naam mocht schrijven, na vele malen als tweede te zijn geëindigd en – funfact – alweer 14 jaar na de inspirerende simultaan die hij (in 2009) gaf bij Moira-Domtoren.