Merel en Jochem SGS-kampioenen

_MG_8265-Moira clubavond diversOp 2 februari vonden in Leusden de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen van de SGS plaats. In de E-, F-, G- en H-categorieën werd gespeeld om de SGS-titels. Natuurlijk ging het ook om uitzending naar het NK-E in Waalwijk en de landelijke Pupillendag in Roosendaal.


Twee kampioenen

Moira-Domtoren mocht twee kampioenen begroeten. Merel Geelhoed was net op tijd lid geworden om mee te kunnen doen. Dat was maar goed ook want ze kwam, zag en overwon in de H-categorie. Overigens speelden de H-tjes mee bij de G-tjes en ook daar scoorde Merel prima: een vierde plek met 4,5 uit 7. Een overtuigend debuut!

NK
Merels broer Thijs viel zoals verwacht in de prijzen in de E-categorie: hij won 6 van zijn 7 partijen en verloor alleen van de winnaar, Tim Grutter van Hoogland. Thijs mag dus eind maart naar het NK-E in Waalwijk.

Pupillendag
Bij de F-jes heerste Jochem, die al zijn partijen won en dus met 7 uit 7 kampioen werd. Kylian speelde zich via een barrage naar een verdiende tweede plek. Merel, Jochem en Kylian kwalificeerden zich voor de Pupillendag in Roosendaal in juni.

Eindstanden staan op de site van SGS jeugd.