Lena, Rijk en Hawkie op NK in Sneek

Friese klompen door vtveen

Drie clubgenoten hebben in de meivakantie meegedaan aan het NK schaken voor A-, B- en C-jeugd in Sneek.Lena speelde in de meisjes C-groep, Hawkie in de C-jeugd en Rijk in de B-jeugd.

Lena
©foto: Cissy Caljé

 

 

 

Lena heeft een fraaie derde plek veroverd bij de meisjes C-kampioenschappen. Ze speelde veel beter dan vorig jaar toen ze debuteerde op het NK. Jammer genoeg miste ze op een haar na de fel begeerde EK-plaats. Lena was tevreden met haar spel. Vooral de lager geplaatsten rolde ze efficiënt op.  Cheryl Looijer werd terecht kampioen, voor de tweede maal op rij.

 

Hawkie
©foto: Cissy Caljé

Hawkie had zeer sterke tegenstand in de C-jeugd. Hij scoorde  4 uit 9. Zeker geen slechte prestatie tegen de Nederlandse top. Hij miste dat beetje geluk dat je soms nodig hebt. Een mooie stelling  werd toch net remise, een lager gerate tegenstanders schoof de stelling dicht waarna er geen doorkomen meer aan was. Overall was zijn spel goed en laat zijn TPR zien dat hij nog steeds beter wordt.

Rijk

 

Rijk behoorde tot de laagst geplaatsten in groep B. Maar hij heeft laten zien dat hij op dit niveau goed mee kan door remises te spelen tegen erkend topper Lucas van Foreest en de latere kampioen Alik Tikranian. Eigenlijk speelde Rijk een ijzersterk toernooi tot ronde zeven. Maar toen  was de pijp leeg. Negen ronden bleek een slijtage slag. Rijk sloot af met twee ongelukkige nullen, maar presteerde desondanks hoger dan zijn rating.

Eindstanden, toernooiverslagen en foto’s staan op de toernooisite.