Lena winnaar eerste seizoenshelft

AFBLIJVEN slide2-1000x288-MET LOGODe 1e periode in de jeugdcompetitie van Moira-Domtoren zit erop! Lena de Kraker handhaafde zich knap op nummer 1. Ze verloor slechts één partij. Daniël Gielen legde beslag op de 2e plaats, en verovert daarmee een ticket voor de play-offs om het jeugdkampioenschap. Een beetje ten overvloede, want als zittende jeugdkampioen mag hij sowieso zijn titel verdedigen. De prijs voor de snelste stijger wordt gedeeld door Daan Timmers en Kelvin Kanne. Ook Simon Reumer deed goede zaken en stijgt 10 plaatsen op de ranglijst.

De jeugdcompetitie telt momenteel ongeveer 30 deelnemers en is bedoeld voor jeugdspelers vanaf stap 3 (*). Het aantal deelnemers per ronde kan soms sterk variëren, afhankelijk van de wedstrijden in de SGS-jeugdclubcompetitie, waarin Moira-Domtoren dit seizoen meespeelt met 2 C-teams en 3 D-teams. Als het aantal spelers oneven is, springt een jeugdleider in, zodat niemand aan de kant hoeft te blijven staan.

Opvallend is hoe geconcentreerd er wordt gespeeld in de jeugdcompetitie: bij de indeling is het soms een lawaai vanjewelste, maar zodra de partijen beginnen verzinken de spelers in een diepe concentratie. Dat leidt tot spannende partijen, die soms doorgaan tot de laatste minuut op de klok.

(*) Voor jeugdspelers in stap 2 wordt een aparte competitie gehouden. Kinderen in stap 1 spelen ook partijtjes, maar nog geen competitie.