Eerste winst viertal in kampioensgroep SGS

Zwart speelt en wint

Zwart speelt en wint

Het eerste viertal heeft in de derde ronde eindelijk zijn eerste matchpunten binnengehaald. Na de dik verdiende promotie vorig jaar dachten de jonkies ook in de kampioensgroep bovenin mee te kunnen draaien. Maar na twee nederlagen waren ze er achter dat de kampioensgroep  om met van Gaal te spreken “different cookie” was. Toch hebben ze niet helemaal ongelijk. Ze hebben een sterk team, dat in de bovenste helft moet kunnen finishen.

Op weg naar Leusden werd teamleider de Kraker tot voorzichtigheid gemaand toen hij opperde dat deze tegenstander toch te kloppen zou moeten zijn. De sfeer was grimmig. De broers Gielen spaarden elkaar niet en zetten elkaar verbaal op scherp. De Tomtom raakte totaal van de leg. En vader en dochter de Kraker kissebisten over hoe die vermaledijde nieuwbouwwijk nu eindelijk binnen te vallen.

Maar achter het bord gezeten verliep het zoals ze afgelopen jaar een klasse lager op hun sloffen kampioen werden. Simon, getergd door het “gejen” van zijn broer, verpulverde zijn tegenstander in 12 zetten. Om half tien al scoorde Tim het verlossende derde  punt. En ook Lena won tenslotte waarmee de eindstand op 0-4 kwam. De terugreis verliep als vanouds behoorlijk melig. Toch wel weer leuk om te winnen.

In de diagramstelling heeft Daniël (zwart) zijn tegenstander flink afgestraft voor zijn passieve spel. Met actieve zetten heeft hij een aantal dreigingen in de stelling gevlochten en zo een winnende stelling bereikt. Daniël speelde 24… Txd4!  25. cxd4 Pe3

 

  • Leusden 1                   –                  Moira-Domtoren 1
  • Corstiaan de Keizer 1652   0           Lena de Kraker 1803 (w)   1
  • Andre Rietveld 1548           0           Daniël Gielen 1656            1
  • Bram Smakman 1465         0           Simon Gielen 1327 (w)      1
  • Leen Boogaard 1407          0           Tim Schuttevaer 1246       1