1e en 3e, C1 en D3 kampioen!!!

Moira-Domtoren 1 kampioen in SOS-hoofdklasse B!!!

Moira-Domtoren 3 (geuzennaam dit seizoen: “het dreamteam”) kampioen in SOS-klasse 2E!!!

Vrijdag 20 mei 2022, beetje zon en alle hens aan dek: vijf jeugdteams (alleen A1 niet, want dat had geen tegenstander), de seniorenteams 1 t/m 3 én het viertal kwamen deze avond in actie voor het spelen van de laatste ronde in de SOS-competitie ’21/’22.
Om te beginnen de jeugd: C1 en D3 werden kampioen, D1 eindigde als tweede en A1 en C2 werden derde. Prachtige resultaten, de nieuwe talenten rammelen aan de poort.
Dan de senioren: Het 2e boekte een mooie uitzege in Amersfoort, het viertal haalde thuis uit met 4-0 tegen de bezoekers van ZZC en stelde zo de tweede plaats veilig. De superkrakers deze avond waren de thuiswedstrijden van het 1e en 3e team. Beide teams gingen voor het kampioenschap, maar moesten het nog wel waarmaken. Het eerste had genoeg aan een gelijkspel tegen Vegtlust 1. Na een snelle 1-1 bleef een volgend resultaat lang uit, maar de stellingen aan de borden wekten vertrouwen. Terecht, bleek aan het eind van de avond: 6-2 en kampioen! Het derde had een overwinning nodig. Na winst van Roman en Gavin ontsnapte Max’ tegenstander met remise. Mark en Erwin redden het niet helaas, dus het laatste volle punt moest van teamleider Gerard komen. Gerard had het beste spel, won een kleine kwaliteit en ging er nog even voor zitten. Hier en daar viel iemand flauw van de spanning (bij wijze van spreke dan, niet echt natuurlijk), Gerard echter bleef koel en wikkelde af naar een eindspel waarin doorspelen geen enkele zin meer had: 3½-2½ en ook kampioen!