Tweede wint vierpuntenwedstrijd in verre Zuiden

Het Tweede Team heeft de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens puntloze ZZC 1 na spannende strijd nipt gewonnen. Er lijkt sprake van een Lefevre-effect na een leiderloze start.

We willen niet direct stellen dat een sterke man de oplossing is voor alle problemen. Maar het is toch wel opvallend dat, nu Wouter zijn backpack weer heeft opgeborgen, er direct wordt gewonnen. En nog wel de belangrijke wedstrijd tegen directe “concurrent” ZZC 1.

Een paar kleine aanpassingen in de opstelling zette iedereen meteen op scherp. Dat is de hand van de meestercoach. Gavin scoorde het eerste punt op overtuigende wijze enkele borden lager. Joris schoof een paar bordjes omhoog en won ook daar in volwassen stijl. Hij overspeelde zijn tegenstander rustig in een mooie strategische partij. De teamleider zelf scoorde vanzelfsprekend ook een vol punt. Het hing al de hele avond in de lucht en dat gaf het team natuurlijk vleugels.

Jorn en Johnny speelden remise. Bij Jorn een zetherhaling waar ongetwijfeld vuurwerk aan te pas kwam. Bij Johnny waren eigenlijk alleen tijdens de analyse interessante zetten te zien. Maar die kwamen dus nooit op het bord.

Kasim verloor op het hoogste bord, na één onnauwkeurige zet waardoor hij een sterke aanval over zich heen kreeg. Hans verdedigde taai, maar ging in de tijdnoodfase (met ouderwetse Garde klokken, zonder Fischer- tempo) uiteindelijk ten onder. Tjerk tikte in vliegende tijdnood knap het beslissende halfje binnen, nadat hij naar eigen zeggen eerder onnodig zijn voordeel had weggegeven.

Stand en uitslagen staan op de SGS-site.