Tweede KNSB-team kampioen!

KNSB-2 proost op kampioenschapOp de slotmiddag van de KNSB-competitie stond de prosecco koud, want Moira-Domtoren 2 kon kampioen worden in klasse 5F. Teamleider Rijn de Jonge had ook kaasblokjes geregeld, die na vieren alvast op de bar werden gezet. Daarmee konden de laatste zenuwen worden weggeknauwd.

Ook deze laatste ronde moest er nog gestreden worden. Het tweede had weliswaar de andere titelkandidaten Zukertort Amstelveen en EsPion met respectievelijk 4½–3½ en 5½–2½ teruggewezen, maar die hadden verder geen enkel matchpunt gemorst, terwijl ons team zich een keer een gelijkspel had gepermitteerd. Er moest dus gewonnen worden van Almere 3!

Teamleider Rijn met ruggesteun Roy

foto’s: Tjerk Hacquebord

De tegenstanders boden taai tegenspel, maar na een snelle score-opening van Ernest en twee consoliderende remises kon het bijna niet meer misgaan, gezien de stellingen op de resterende borden. Het kampioenschap werd op deze 1e april inderdaad geen wrange grap, maar plop-de-champagne: een prachtig parcours resulterend in 11 matchpunten (uit 6 wedstrijden!) en 30½ bordpunt. Gefeliciteerd mannen en complimenten aan Rijn en Rico voor de teamleiding dit seizoen!

Het eerste boekte deze laatste ronde een moeizaam gelijkspel tegen Almere 2 en eindigde op de derde plek, achter kampioen Amersfoort 2 en Paul Keres 4. Het laatste punt werd in het 5e speeluur binnengehaald door eersteteamdebutant Marijn Jansen, na een lastig toreneindspel dat lange tijd in remise dreigde te eindigen. Tijdens het afsluitend etentje bij een Surinaams restaurant in de Utrechtse binnenstad vonden we dat we het toch wat hebben laten liggen dit seizoen. Kortom, er is ruimte voor verbetering.

Het derde trof Magnus Leidsche Rijn en zou bij een overwinning met 6–2 kampioen zijn. Deze score kwam inderdaad op het bord, maar helaas in het voordeel van het uitteam. Enigszins geflatteerde uitslag wellicht, want niet alle spelers kregen loon naar werken, maar Magnus – net als Moira-Domtoren 3 voor een groot gedeelte bestaand uit jeugdspelers – was niet voor niets koploper en inmiddels dus kampioen, waarmee het na een vrijwillige degradatie al na één seizoen terugkeert naar de 4e klasse. Het derde kende slechts twee nederlagen, waar 3 overwinningen en 2 gelijke spelen tegenover stonden. Al met al een mooi debuut en een belofte voor de toekomst.

Dank aan alle spelers en teamleiders van alle teams voor hun enthousiasme en inzet!!