Paasschaken op 18 april

pasenMDT

Goede Vrijdag 18 april is er Paasschaken bij Moira-Domtoren. Duo’s gaan in 5 rondes rapidschaak de strijd met elkaar aan en doen een gooi naar verrassende prijzen. Deelname staat open voor iedereen. Meer informatie is te lezen in de de aankondiging.

HET VIJFDE NOG STEEDS IN STIJGENDE LIJN

Begin april behaalden we een afgetekende overwinning op Utrecht 4. Ik denk dat we qua speelkracht een even­wichtiger team zijn. Dat is niet alleen af te lezen aan de rating, maar ook aan de gespeelde partijen. Met deze vierde overwinning in dit voor ons bijzondere seizoen ver­la­ten we zelfs de vijfde en lonkt met nog een wedstrijd voor de boeg een eervolle vierde plaats in SGS-groep 2B.

Daan een dag later als invaller aan de bak bij het vierde voor een nieuw kampioenschap

Daan een dag later als invaller aan de bak bij het vierde voor een nieuw kampioenschap

Lees verder

Scholentoernooi groot succes

Onze Adam al Uahabi (foto gemaakt door zijn trotse moeder)

Adam al Uahabi met prijs

Afgelopen zondag was een topdag voor jonge schakers. Bijna zestig enthousiaste jonge basisschoolleerlingen speelden een spannend toernooi dat door Moira-Domtoren met veel plezier werd georganiseerd. Het is natuurlijk niet toevallig dat de eerste prijzen werden gewonnen door spelers die ook bij Moira-Domtoren schaken.

Het toernooi van de groep 3 en 4 leerlingen werd gewonnen door Adam al Uahabi van de Kohnstammschool. Merel Geelhoed van de Spits werd ongeslagen eerste bij de groep 5 leerlingen. OBS de Koekoek en OBS Tuindorp plaatsten zich voor het Nederlands kampioenschap dat 14 juni in Arnhem zal worden gehouden. Lees verder

Het vierde kampioen !

Wat een concentratie !

Wat een concentratie !

Na een uitstekend verlopen seizoen met maar een gelijkspel tegen Vianen 1 is Moira-Domtoren 4 afgelopen vrijdagavond, door met 6,5-1,5 van Paul Keres 6 te winnen, kampioen geworden. De eerste partij ging voor Moira-Domtoren verloren door een iets te optimistisch ingezette aanval. Roy won vlot zijn partij, zodat de stand weer gelijk werd. Daarna volgde een hele serie winstpartijen, waarbij bv. Lena zich dapper terugvocht vanuit slechtere stelling naar een gewonnen partij. Tot slot probeerde Maarten aan bord een van alles en nog wat om tot winst te komen en uiteindelijk de strijdbijl begroef en de partij tot remise besloten werd.
Met deze winst zijn we eindelijk kampioen in de tweede klasse. Volgend seizoen maar eens verder kijken of we ons weten te handhaven in de eerste klasse. Maar eerst nog de uitwedstrijd tegen Woerden 2 zien te winnen.