D1 dendert door

leusden 220115

De wedstrijd tegen Leusden D1

De D1 deelt geen cadeautjes uit: ook na gisteravond heeft het team nog geen bordpunt verspeeld. Gisteravond speelden Thijs, Jochem, Kelvin en Kylian in Leusden: 0-4.

In de eerste wedstrijd werd onze D2 met dezelfde cijfers verslagen en in de tweede competitieronde was het SSC 1922 dat, mede door zeges van de invallers Frits en Lennart, puntloos naar huis gestuurd werd. Op 10 februari staat de uitwedstrijd tegen Hoogland D1 op het programma.

Uitslagen en standen staan hier.

Wat een teamspirit!

Moira Domtoren 5 aan het werk in Gieesenburg

Moira Domtoren 5 aan het werk in Giessenburg

Samen uit en samen thuis. Dat is het officieuze motto van het vijfde van Moira-Domtoren. Als echte schakers zijn we natuurlijk allemaal individualisten, maar gebeurt er iets waardoor we uit elkaar zou­den vallen: we gaan als olifanten om het ene teamlid heen staan. Die teamspirit bleek maar weer eens in de wedstrijd die we op 13 januari tegen De Giessen en Linge 3  speelden. Vanwege een drei­gende absentie van mijzelf op 27 januari kon ik mijn wedstrijd  vooruit te spelen op 13 januari. Maar, die jongens van het vijfde lieten mij niet alleen gaan. De een na de ander meldde zich: ik ga ook mee. Of ben ik alleen niet vertrouwd? Ik leg dit natuurlijk uit als een bewijs van teamspirit. MDT-5 speelt dit individuele spelletje samen. Lees verder

We winnen wel op eigen kracht!

Een gewonnen teamwedstrijd op 16 januari jl. tegen Almkerk. Ja, kunst zeggen mensen, die zien dat er bij de tegen­stan­der tweemaal NO staat en de start dus al 2 – 0 was. Maar het vijfde van Moira ver­slapte niet door die grote voor­sprong, maar liet zien dat ze als team tot iets moois in staat is. We wa­ren echt niet afhankelijk van die paar cadeautjes. We werden nogal verrast door de strikte toepassing van de schaakregels: of wij eerst onze opstelling op het formulier wilden schrijven. Toen wij dat ge­daan hadden kwam de aap uit de mouw: op de eerste twee borden waren de NO’s gezet. Tactisch slim om zo onze sterkste spelers te omzeilen. We mor­den wat maar sloegen aan het schaken en lie­ten zien dat we de winst best op eigen kracht konden binnenhalen. Lees verder

Ook Lennart op NK D

don bosco

Het strijdtoneel van het NK D ziet er nu nog vredig uit.

Op de PJK begin januari bleken er in de D-categorie maar liefst vijf spelers op 5,5 geëindigd te zijn. Die moesten in een barrage uitmaken wie de resterende plaats op het NK D zou krijgen. Die strijd is inmiddels gestreden en de winst ging naar onze clubgenoot Lennart, die met 3,5 uit 4 liet zien dat hij het verdient om zich op Hemelvaartsdag in Rijswijk te melden. Een barrage met vijf personen: Lennart heeft er hard voor moeten werken. Gefeliciteerd!