Open Rapidkampioenschap: Ed van Eeden neemt koppositie over

Partij om de koppositie

Partij om de koppositie op speelavond 2, nog voor Ed er (voorlopig?) met de buit vandoor zou gaan.

Op de derde speelavond van het Open Rapidkampioenschap van Utrecht vond opnieuw een wisseling van de wacht plaats. Titelverdediger Daan Schönberger verloor in de eerste ronde van een efficiënt opererende Ed van Eeden. “Vijf minuutjes erbij, en het was gelukt”, aldus Daan, maar de klok was onverbiddelijk. Een ronde later moest ook Roel Dormits moest eraan geloven. In de slotronde consolideerde Ed zijn koppositie met een halfje tegen Joris Kokje. Echt uitrusten is er nog niet bij, want de concurrentie volgt, aangevoerd door Philip Verlinde en (nog steeds) Roel Dormits, op slechts een half puntje afstand. Avondprijzen waren er ditmaal ook voor o.a. Kasim Wandy (100% deze avond!). Hoewel er na 9 ronden al wat tekening in de strijd is, zijn er in het peloton nog volop kanshebbers, zoals de ranglijst laat zien. 3 april is de 4e speelavond!

Rapidkampioenschap Paul Keres

Aanstaande maandag 16 februari begint het jaarlijkse rapidkampioenschap van Paul Keres Dit kampioenschap is ook toegankelijk voor niet-leden van deze Utrechtse schaakvereniging. Het wordt gespeeld op twee achtereenvolgende maandagavonden, met vier partijen per avond à 20 minuten p.p.p.p. De partijen starten om 20:00. Aanmelden aan de zaal of via 06-36541234.

Wie er de eerste avond niet bij is, kan de tweede avond alsnog meedoen. Deze spelers krijgen 4 byes van een half punt voor de vier gemiste partijen.

Lena winnaar eerste seizoenshelft

AFBLIJVEN slide2-1000x288-MET LOGODe 1e periode in de jeugdcompetitie van Moira-Domtoren zit erop! Lena de Kraker handhaafde zich knap op nummer 1. Ze verloor slechts één partij. Daniël Gielen legde beslag op de 2e plaats, en verovert daarmee een ticket voor de play-offs om het jeugdkampioenschap. Een beetje ten overvloede, want als zittende jeugdkampioen mag hij sowieso zijn titel verdedigen. De prijs voor de snelste stijger wordt gedeeld door Daan Timmers en Kelvin Kanne. Ook Simon Reumer deed goede zaken en stijgt 10 plaatsen op de ranglijst. Lees verder