Resultaten in het verleden zijn geen garantie….

MDT 5 16-10-14 

 

In april jl. boekten we nog een 5½-2½  overwinning op Utrecht 4. Maar reken jezelf nooit rijk door resultaten uit het verleden: donderdag 16 oktober won deze tegenstander van ons met de­zelf­de cijfers. In het mooie Denksportcentrum was de samenstelling van de teams ook wel wat anders. Vier spelers uit ons MDT-5 van vorig jaar zijn hogere teams van on­ze club gaan ver­ster­ken: wij hebben iets van een opleidings-team. We hebben door hun vertrek wel wat speel­sterkte verloren. Daarnaast heeft Utrecht 4 goede zaken gedaan: samenwerking met jeugd­schaak­­club Magnus Leidsche Rijn om jongeren ook met volwassenen te laten schaken. Dat betekent dat een jongere met een trainer tot hun team zijn toegetreden, te weten deze keer aan het eerste en achtste bord. Prima initiatief, maar de tegenstanders zullen het merken! Wij om te beginnen. Lees verder

Nieuwe vierde bijt het spits succesvol af

Afgeknotte torenspits van de Sint-Niklaaskerk in Veurne

Een afgebeten spits (foto Albertoke, uitsnede)

Het nieuwe vierde mocht dit seizoen van al onze teams het spits afbijten in de externe. Het nieuwe vierde? Ja, vorig jaar heetten we nog het derde. Niet dat we toen zo slecht speelden, we werden zelfs bijna kampioen. Maar Moira-Domtoren 4 (toen juist ‘het nieuwe vierde’) was in de parallelle poule 2C nog succesvoller, pakte daar de eerste plaats en mag dus nu als Moira-Domtoren 3 de strijd in de eerste klasse aangaan.
Ons team, dat voor ruim de helft uit oud-Amelisweerdspelers bestaat (wat op de SGS-webstek netjes wordt weergegeven met de afkorting ‘LNA’ achter de teamnaam), kreeg in deze vroege wedstrijd meteen een opponent van aanzien tegenover zich: Woerden 2. Tegen Woerden 3 hadden we vorig seizoen flink uitgehaald, maar het tweede van Woerden mag in onze nieuwe poule toch als een van de favorieten bestempeld worden. Zou het LNA-team ook het tweede seizoen bij Moira-Domtoren met een sof beginnen?
Lees verder

EK Jeugd begint vandaag

jorisencasper

Joris en Casper in het AD/UN, 18 oktober 2014

De reis verliep prima en vanuit het hotel kijk je uit over de Zwarte Zee. Nu het schaken nog. Vanmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de eerste ronde van het EK Jeugd in het Sheraton Batumi Hotel in Georgië. Joris (U14) en Casper (U12) spelen tegen respectievelijk Valeriy Kazakovskiy (Wit-Rusland) en Michael Nabil (Cyprus).

Meer informatie op de website van het toernooi, op de blog van KNSB Uitzendingen en op de blog van Sake Jan, de vader van deelnemer Eelke.

Interne competitie komt op stoom

In de interne competitie zijn intussen 5 ronden gespeeld. De strijd om het kampioenschap belooft dit seizoen erg spannend te worden. Nadat Johnny de Kraker de toppositie enkele ronden lang wist over te nemen van de zittende kampioen Kees Vreeken, werd hij op zijn beurt van de troon gehaald door Daan Schönberger. Ranglijst en persoonlijke uitslagen vind je op de competitiepagina.

Bij de jeugdcompetitie zijn nog maar 3 ronden gespeeld. De laatste tijd waren er immers nogal wat evenementen: massakamp tegen de senioren, 2 vrijdagen toernooi en onlangs de simultaan van Casper Schoppen en Joris Kokje tegen de jeugdspelers…
Wil je weten hoe hoog je al staat op de ranglijst? Stand en uitslagen vind je hier.