Rapidkampioenschap start vrijdag 4 december!

sterke interne competitie schakenVoor de 5e maal op rij organiseert Moira-Domtoren een serie rapidavonden onder de noemer Open Rapidkampioenschap van Utrecht. Vrijdag 4 december is de eerste speelavond. Iedereen is welkom om gratis mee te spelen: familie, vrienden, huisschakers etc.

Naast geldprijzen voor de top 3 zal de prijzentafel gevuld zijn met voldoende prijzen in natura. Onder meer voor de beste ratingprestatie onder 1800 en 1500. Ook de avondprijzen zullen niet ontbreken, komende vrijdag staan deze natuurlijk in het teken van pakjesavond.

Ook meedoen? Meld je dan rond 19.30 in de zaal bij de wedstrijdleiding of stuur vóór 19.45 een sms naar 06-19575054. Van tevoren een mailtje sturen naar wedstr@moira-domtoren.nl kan natuurlijk ook.

Een memorabele avond

De twee 'youngsters' goed voor twee van de drie punten

De twee ‘youngsters’ goed voor twee van de drie punten

Vrijdag 13 november jl. was een gedenkwaardige avond. In het vredige Rode Kruisgebouw in Utrecht speelden 16 schakers om de overwinning van hun team. Ze streden op het scherp van de snede met respect voor de tegenstanders volgens de regels van het mooie schaak­spel. Deze sportievelingen in Utrecht waren onwetend van wat er in Parijs gaande was: niets ontziend geweld, zonder respect voor andersdenkenden, tegen alle regels van de Conventie van Ge­nè­ve. Lange tijd waren we ons ner­gens van bewust. Tegen half twaalf was de strijd bijna gestreden, er ging een mobieltje aan en we hoor­den: “Er is iets gaande in Parijs; er zijn al 35 doden.” Zoiets relativeert gevoelens van winst of ver­lies van een schaakwedstrijd. Zelfs schakers zeggen: ‘Er zijn belangrijker zaken dan onze scher­mut­se­ling­en op de 64 velden’. Lees verder

Nieuwe reeks schaaktrainingen Yochanan Afek

Ook dit seizoen geeft Internationaal Meester Yochanan Afek weer een aantal trainingen/workshops op de vrijdagavond in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht. De geplande data zijn:
1. vrijdag 20 november 2015
2. vrijdag 11 december 2015
3. vrijdag 8 januari 2016
4. vrijdag 5 februari 2016
5. vrijdag 18 maart 2016

Aanmelden kan bij Jeroen Bollaart, met een e-mailtje aan afekchessutrecht@gmail.com Lees verder

Rapidtoernooi Rode Loper op 21 november

rapid15webOp zaterdag 21 november a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse rapidtoernooi van De Rode Loper. Een altijd gezellig en goed bezet toernooi met mooie prijzen, gratis bitterballen, muziek van De Rode Loper Top 100 en de toppartijen op liveborden. Met drie geldprijzen in elke groep en voor de winnaar van de hoofdgroep als extra een door een wereldtopper gesigneerd boek plus foto. Voor de beste groepswinnaar is er een prachtige actiefoto op huiskamerformaat van Garry Kasparov. Meer info: www.ucsderodeloper.nl. NB: meld je bijtijds aan (vorig jaar zat het toernooi enkele dagen van tevoren al vol).

Spannende editie snelschaakkampioenschap

20151030_232627_resized

En de winnaar is …: Joris Kokje!
(foto’s: Rijn de Jonge)

Op 30 oktober vond het jaarlijkse snelschaakkampioenschap plaats. Het toernooi kende een brede en sterke bezetting, met in totaal dertig deelnemers. In finalegroep A bleef de strijd spannend tot de laatste minuut van de laatste ronde. Koploper Jeffrey van Renswoude had de toernooiwinst in eigen hand, maar verloor van Daan Schönberger. Dat bood kansen voor Elmer van Veenendaal en Joris Kokje, die op dat moment tegen elkaar speelden en op een half puntje achterstand stonden… Lees verder