Nieuw seizoen begint op 21 augustus!

LOGO MOIRANa een lange zomer gaat op vrijdag 21 augustus het nieuwe schaakseizoen weer van start. Eindelijk! We beginnen met een inloopavond, met – naar keuze - snelschaak of rapidschaak. Een prima gelegenheid om warm te spelen, en voor nieuwe leden en belangstellenden om kennis te maken met de vereniging. Op 28 augustus begint de interne competitie met de eerste ronde. Een week later begint ook het jeugdschaak weer, inclusief de jeugdcompetitie. Eind september volgt het vierkampentoernooi. Speeldata: vrijdag 25, dinsdag 29 september en vrijdag 2 oktober.

Wil je meer info over de club? Mail dan naar wedstr@moira-domtoren.nl of kom langs op vrijdagavond.

Hans Sandbrink Memorial op 5 september

SV Paul Keres organiseert op zaterdag 5 september de 12e editie van het Hans Sandbrink Memorial. Hans – hij overleed begin 2002 op 43-jarige leeftijd – was een markante schaker die veel voor het Utrechtse schaakleven heeft betekend. Sinds 2004 wordt Hans met herdacht met het naar hem genoemde toernooi, dat zich kenmerkt door de gezellige en ongedwongen sfeer. En zich natuurlijk uitstekend leent om te checken of het schaken na de zomerstop nog op peil is.

De details: 7 ronden Zwitsers, 20 minuten per persoon per partij, één grote groep, prijzen in natura. Speelzaal is het USG (IBB-laan 7), aanmelden om 10:00, start om 10.30, deelname kost 5 €. Aanmelden kan via voorzitter@paulkeres.nl.

Bruno Carlier wint zondageditie rapidtoernooi

prijswinnaars 16e Rapidtoernooi van Moira-Domtoren

Groepsfoto van de prijswinnaars (foto: Tom Rose)

Bruno Carlier is er opnieuw in geslaagd het rapidtoernooi van Moira-Domtoren te winnen. De toernooiwinst leek een makkie te gaan worden voor Bruno, doordat het toernooi wat minder sterk bezet was dan de afgelopen jaren. Hij moest echter alle zeilen bij zetten, nadat hij in de tweede ronde werd verslagen door Rob Bödicker (al jarenlang trouw deelnemer in Utrecht). Nadat Rob in de 5e ronde ook nog Yong Hoon de Rover (de andere titelfavoriet) had matgezet, stond hij op 4,5 uit 5! Maar toen verzuurden de denkspieren en volgden twee nederlagen, waardoor Rob helaas zelfs nog buiten de prijzen viel. De tweede prijs werd namelijk gedeeld door Yong Hoon en Jan Prins (met 5 punten)! Lees verder

Zomerschaak Utrechtse schaakverenigingen

zomeravondcompetitie_2015 Voor alle schakers uit Utrecht (en omgeving) die in de zomerstop van hun club hun wekelijkse partij niet willen missen en eens tegen een ander gezicht willen spelen, wordt deze zomer opnieuw de Zomeravondcompetitie georganiseerd door De Rode Loper, Paul Keres en Moira-Domtoren. Elke woensdagavond van 1 juli t/m 12 augustus! De Utrechtse zomeravondcompetitie is zo vrijblijvend als je zelf wilt: je kunt per avond beslissen of je meespeelt. Aanmelden vóór 19.45 aan de zaal garandeert een plaats. De indeling wordt om 20.00 uur gemaakt. Lees verder